Muursticker sensatie: 12 meter kunst op de muur!

De eerste indruk is belangrijk, dat weet iedereen. En wat is nou een betere manier om een goede eerste indruk te maken dan met een prachtige muursticker bij de entree van je bedrijf? Kunstenares Iris Roskam van Pojedi Me kreeg de opdracht om een muursticker te ontwerpen voor een bedrijf in de fruitbranche. Met haar unieke creativiteit en oog voor detail wist ze een ontwerp te creëren dat perfect aansloot bij de corebusiness van de opdrachtgever. Om deze gigantische eyecatcher te realiseren schakelde Pojedi Me de hulp in van StickerCompany uit Eindhoven. Dankzij hun expertise in grootformaat drukwerk en montage kwam het wandontwerp tot leven.

Van ontwerp tot print klaar maken

De samenwerking tussen StickerCompany en Pojedi Me begon met een prachtig kleurrijk ontwerp van opgestapelde containers en fruitbomen. De fruitbomen in het ontwerp hebben een bijzonder 3d effect waardoor ze uit de muur naar voren lijken te komen. StickerCompany werkte nauw samen om het ontwerp te vertalen tot werkbare printbestanden. Waarbij het ontwerp in verschillende banen werd verdeeld die naadloos op elkaar aan moesten sluiten.

Materiaalkeuze

Vervolgens moest er een keuze voor het materiaal worden gemaakt. Het materiaal is niet alleen bepalend voor de uiteindelijke uitstraling maar ook voor de duurzaamheid en hechting.
Voor StickerCompany was deze keuze vanzelfsprekend; voor muurstickers gebruiken ze al jaren naar volle tevredenheid de Neschen Solvoprint performance wall-grip folie. Dankzij de krachtige high-tack belijming is dit materiaal ideaal om te gebruiken op de meest uiteenlopende ondergronden, óók wanneer deze gestructureerd zijn, zoals in het geval van dit project waarbij de wand voorzien was van een gestructureerd glasvezelbehang. Solvoprint performance wall-grip stelt nooit teleur, zelfs op de meest uitdagende ondergronden blijft het netjes op z’n plek. Het gladde oppervlak biedt bovendien een fotorealistische printkwaliteit die het ontwerp ten goede komt.

Printen & montage

Het ontwerp is geprint op de Canon Colorado en voorzien van een matte lamineerfolie.
Naast extra duurzaamheid zorgde het laminaat ervoor dat de folie wat makkelijker aan te brengen was. Niet geheel onbelangrijk bij een print van maar liefst 12 meter hoog! Met behulp van een hoogwerker werd de print, opgedeeld in diverse banen, door Sticker company binnen één dag professioneel aangebracht.

Het resultaat

De 12 meter hoge muursticker bij de entree is een ware eyecatcher en zorgt voor een unieke en professionele uitstraling van het bedrijfspand. StickerCompany en Pojedi Me kijken dankzij de combinatie van het prachtige ontwerp en de professionele projectbegeleiding terug op een succesvolle, vruchtbare samenwerking met een verbluffend eindresultaat!

Ben je ook benieuwd of wall-grip een geschikt materiaal is voor jouw volgende project? Vraag een gratis sample aan!

NL_sample aanvraag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *